06 лютого на базі ФОКу смт. Борова стартує турнір з футзалу "FORESTER LIGA - 2021" серед аматорських команд. В І турі суперником "Молнії" будуть гравці місцевого "Динамо"

воскресенье, 7 июля 2019 г.

Перша сенсація 2 кола чемпіонату району. «Молнія» виходить у лідери. Результати 10 туру.


Матчами 10 туру було розпочато 2 коло чемпіонату району з футболу. Протягом двох тижнів, починаючи з 25 червня по 5 липня, команди мали змогу підсилити свої бойові редути і дозаявити нових гравців на другу частину чемпіонату. Лідерами трансферних перегонів стали три команди : «Чистоводівка», «Донець» і «Сатурн», які «підписали» по 6 нових виконавців. 5 гравців прийшли до «Студенка», 4 гравцями поповнився борівський «Оскіл», по 3 футболісти поповнили склади «Молнія» і «Олімпік», «Темп» підсилився двома виконавцями і по одному гравцю було дозаявлено до «Цареборисово» та бугаївського «Колоса».  
Перший же тур 2 кола приніс головну сенсацію чемпіонату. Це пояснюється тим, що рівень змагань значно зріс і кожна з команд може конкурувати за місце «під сонцем».
Так, команда «Сатурн» - аутсайдер чемпіонату в Капитолівці приймала лідера перегонів, «Студенок», і вперше за 3 місяці святкувала перемогу. Рахунок зустрічі 2 : 1 на користь господарів. Після цього можна назвати «Сатурн» - командою «грозою авторитетів». Нагадаємо, що в першому колі, в капитолівському дербі «Сатурн» відібрав 2 очки у «Молнії», яка також вважається одним із фаворитів чемпіонату. З таким же рахунком завершилась зустріч в Осколі, де «Цареборисово» переграло «Донець». Зазначаємо, що 2 останніми голами обидві команди обмінялися у компенсований час, на 91 і 93 хвилинах матчу.  Також дві перемоги з розгромним рахунком були зафіксовані в Боровій і Липчанівці, але вони були дуже різні за духом гри і сценарієм. Борівський «Оскіл» на своєму стадіоні приймав «Молнію» і вже на 14 хвилині матчу вів у рахунку 2 : 0. Василь Забашта на останній секунді першого тайму блискучим дальнім пострілом у самісіньку «дев’ятку» скоротив відставання і відновив інтригу в матчі. За 6 хвилин по перерві Павло Сліпушкін звів всі намагання борівчан нанівець, зрівнявши рахунок в матчі 2 : 2. В середині другого тайму «Молнія» провела ще вдалу п’ятихвилинку, вистреливши «дуплетом» і рахунок став вже 4 : 2 на користь гостей. А за останні 10 хвилин гравці «Молнії» влучили ще двічі, довівши рахунок до розгромного – 6 : 2. Інша гра проходила в Липчанівці. Гравці «Темпу» одразу показали бугаївському «Колосу» «хто в домі господар» і з перших хвилин взяли гру під свій контроль. Швидкий м’яч нападника «Темпу» на 11 хвилині дав зрозуміти, що це далеко не останній гол цієї зустрічі. Ще двічі «шкіряний» опинявся в воротах «Колоса» протягом двох хвилин в середині 1 тайму. По перерві «Темп» доводить різницю в рахунку до 4 м’ячів. Але хочеться зазначити, що весь цей час, не зважаючи на рахунок, бугаївські футболісти бились за кожен м’яч і кожен клаптик поля і вдача посміхнулась їм. Після невдалого переводу захисника «Темпу» через центральну зону з флангу на фланг, м’яч опинився у нападника «Колоса», який вдало цим скористався і вийшовши тет-а-тет з голкіпером «Темпу», холоднокровно пробив повз нього - 4 : 1. Після забитого м’яча гра одразу змінила свій малюнок, стала більш запеклішою і агресивнішою. Але черговий гол нападника «Темпу» охолов пил бугаївчан. До завершення матчу липчанівські вболівальники ще двічі святкували взяття воріт. Остаточний рахунок 7 : 1 на користь «Темпу».
Центральний матч туру, як і очікувалось, проходив в Чистоводівці, де зустрілись два лідери чемпіонату – це місцева «Чистоводівка» і куньєвський «Олімпік». Нагадаємо, що у цих команд ще один матч догравання 1 туру першого кола між собою в запасі і наступної неділі кубкова зустріч чвертьфіналу Кубка району, але  обидві на полі в Куньє. Гості відкрили рахунок вже на 4 хвилині матчу зусиллями Максима Усенка, який, до речі, 2 тижні тому ще захищав кольори «Чистоводівки», а у міжсезоння поповнив склад кунян. Саме Максим, вийшовши на побачення з голкіпером «Чистоводівки», м’яко закинув м’яча за комірець Сергію Китайову, не залишивши останньому жодного шансу. «Чистоводівка» відповіла на 35 хвилині матчу. Це куп’янчанин Олександр Холодков, також новобранець чистоводян і найкращий голеадор останнього часу чемпіонату Харківської області, вдало виконав стандартне положення зі штрафного удару, від каркасу воріт, встановив рівновагу – 1 : 1. Другий тайм пройшов під диктовку «Чистоводівки», але злагоджені дії захисної ланки «Олімпіка» не дозволили чистоводянам вийти вперед, а чисельним вболівальникам, які прийшли підтримати улюблені команди, побачити забиті м’ячі. Бойова нічия 1 : 1.
Після 10 турів чемпіонату одноосібним лідером стає «Молнія», яка має 22 залікові бали. Другу і третю сходинки ділять між собою «Чистоводівка» і «Олімпік». У них в активі по 20 очок. «Студенок» з першої позиції змістився на четверту, який разом  з «Цареборисово» має по 19 очок. До 5 очок скоротив відставання від них «Темп», а завдяки сенсаційній перемозі, капитолівський «Сатурн» зрівнявся за очками з «Колосом», але за додатковими показниками покинув дно турнірної таблиці.
В гонці бомбардирів, змін не відбулось. Ні Олександр Морев зі «Студенка» (13 м’ячів), ні Сергій Славгородський з «Олімпіка» (9) участі в цьому турі не брали, а чистоводянин Євген Дума (7) в матчі з «Олімпіком» забитими м’ячами не відзначився. Цим скористався гравець «Оскола» Дмитро Садиков, який наздогнав останнього і разом з ним поділяють 3 сходинку.
Наступної неділі відбудуться досить принципові і напружені матчі чвертьфіналу Кубка району.
  14 липня зустрічаються :
«Студенок» - «Цареборисово»,
«Темп» - «Донець»,
«Молнія» - «Сатурн»,
«Олімпік» - «Чистоводівка.

До Вашої уваги результати, статистика і турнірне становище команд після 10 туру.





Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.