06 лютого на базі ФОКу смт. Борова стартує турнір з футзалу "FORESTER LIGA - 2021" серед аматорських команд. В І турі суперником "Молнії" будуть гравці місцевого "Динамо"

вторник, 8 октября 2019 г.

Підсумки Чемпіонату району сезону - 2019

Протягом 21 квітня –  06 жовтня 2019 року на стадіонах сіл Ізюмського, Борівського районів і Оскільської ОТГ проходив відкритий чемпіонат з футболу серед аматорських команд. В змаганнях брали участь 10 команд : «Чистоводівка» с. Чистоводівка, оскільський «Цареборисово», бугаївський «Колос», «Молнія» комбінату хлібопродуктів, «Донець» Малокомишуваської сільської ради, капитолівський «Сатурн», студенокський «Студенок», «Темп» Бригадирівської сільської ради, «Олімпік» Куньєвської сільської ради, а також вперше в цьому сезоні до нас приєдналась і дебютувала команда «Оскіл» з сусіднього Борівського району. Підводячи підсумки відзначаємо, що за багато років проведення, значно зріс рівень чемпіонату, чому і свідчать цифри турнірної таблиці, де кожна команда не залишила в графі «поразки» одинокий нуль. Навіть аутсайдери і середняки змагань смакували перемоги над явними фаворитами турніру.  Тріумфатор двох минулих сезонів, «Чистоводівка», лише в останньому турі, перегравши в гостях 3 : 1 свого головного  конкурента в боротьбі за медалі, куньєвський «Олімпік», виборола бронзові нагороди. Гравці «Молнії» протягом першого кола не входили, навіть до трійки, але після екватору змагань одноосібно захопили лідерство і, після дворічної паузи, знову досягли звання «Чемпіону району».  Приємно здивував і «Студенок», який в минулому році після тривалої перерви дебютував в чемпіонаті і зупинився за крок до трійки призерів,  а в цьому сезоні він вперше виборов срібні нагороди.
Протягом п’яти місяців було зіграно 90 матчів, в яких було здобуто господарями 42 перемоги, 9 зустрічей не виявили переможця і в 39 поєдинках перемогу святкували гості. За причини неявки однієї з команд не відбулось всього 4 гри, за які цим командам були присуджені технічні поразки. Протягом Чемпіонату було забито 355 м’ячів , 14 з них з пенальті, 4 гравця відзначились забитими м’ячами в свої ворота (автоголи) і 6 гравців не реалізували 11-метрові штрафні удари. Середня результативність склала 4 голи за матч. Найбільш результативні матчі : «Темп»  - «Сатурн» - 7 : 1, «Темп» - «Колос» - 7 : 1. Найрезультативніша нічия була зафіксована в матчах «Молнія» - «Цареборисово» - 3 : 3 і «Олімпік» - «Цареборисово» 3 : 3. Найрезультативніші вольові перемоги з однаковим рахунком 4 : 3 відбулись в матчах «Молнія» - «Темп» і «Олімпік» - «Молнія».
33 матчі завершились з мінімальною перевагою в 1 м’яч. Найбільш забивна команда - «Молнія», на рахунку якої 59 голів, ну а найгірша оборона у бугаївського «Колоса» - 54 пропущених м’яча.
Серед бомбардирів також точилась гостра боротьба. З самого початку чемпіонату, нападник «Студенка»,  Олександр Морев, впевнено захопив лідерство з 13 м’ячами, але на самому фініші, в заключному турі минулорічний переможець серед снайперів чемпіонату, чистоводянин Євген Дума, на один забитий м’яч його обійшов і з 14 влучними пострілами втретє поспіль завоював «Золоту бутсу». «Бронзова бутса» також у представника «Студенка», Олега Шкірі, який зрівнявся за цим показником зі своїм одноклубником (13 голів), але і провів на 5 матчів більше та забив 1 м’яч з пенальті.
Щодо порушників правил, то арбітрами було винесено 137 попереджень, з них 125 жовтих карток і 12 червоних.
Чемпіонат Ізюмського району сезону – 2019 року вже пішов у історію, але змагання для футболістів цього року ще триватимуть.
13 жовтня на стадіоні с. Капитолівка команди району мають змогу здобути ще один трофей до своєї скарбнички. О 10 годині ранку відбудеться Кубок закриття футбольного сезону, а по закінченні  цього турніру будуть нагороджені команди-призерки, найкращі гравці за номінаціями і кращі бомбардири за підсумками Чемпіонату.




Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.